Site Overlay
Appel-gemberjam zonder suiker

Appel-gemberjam zonder suiker

Appel-gemberjam zonder suiker is een recept dat qua smaakt twee heerlijke ingrediënten kent, en daardoor heerlijk fruitig en fris is.

Het is een jam zoals je deze niet vaak geproefd zult hebben. Natuurlijk kun je met de soort appel nog wat meer variatie in de jam krijgen, want er zit natuurlijk nog wel wat verschil tussen zure en zoete appels.

Ben je een zoetekauw, dan adviseren we graag verse red delicious. Wel vers want deze appel staat er om bekend dat ze gauw melig worden als de appels wat ouder zijn.

Heb je liever een wat zuurdere appel, gebruik dan eens Granny Smith.

Recept Appel-gemberjam zonder suiker

Ook lekker op taart en in desserts.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Appel-gemberjam zonder suiker
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 155 kcal

Ingrediënten

  • 100 Gram Verse gemberwortel
  • 1 Kilo Appels
  • 1 Eetlepel Citroensap
  • Poedervormig of vloeibaar geleermiddel naar keuze voor de hoeveelheid kijk je op de verpakking
  • 15 Milliliter Vloeibaar zoetstof of 5 eetlepels poedervormige zoetstof
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De gemberwortel schillen en fijn snijden.
  2. De gember in ongeveer 20 minuten gaar koken in 200 milliliter water.
  3. De appels schillen en het klokhuis verwijderen. Snij de appels vervolgens in kleinere stukjes of raspen.
  4. De appel bij de gember doen en aan de kook brengen.
  5. Ook het citroensap toevoegen.
  6. Het geleermiddel al roerende toevoegen en een minuutje mee laten koken.
  7. Pan van het vuur halen en de zoetstof erdoor roeren.

  8. In de jampotten vullen tot boven aan de rand.

  9. Deksel op de potten draaien en 5 minuten met de deksel naar beneden op het aanrecht plaatsen.

  10. Daarna de potten omdraaien en een uur laten afkoelen.

Welke appels het beste gebruiken?

Er zijn natuurlijk heel veel soorten appels, en voor deze jam kun je die appelsoort gebruiken die je zelf het lekkerste kunt vinden.

Waar op letten bij de aankoop?

De appels mogen natuurlijk niet beurs of rot zijn.

Zitten er plekjes op de schil, dan kun je deze simpel met een scherp mesje verwijderen.

Hoe lang is deze Appel-gemberjam zonder suiker houdbaar?

Jam zonder suiker is wat minder lang houdbaar, maar bij een gesloten deksel kun je deze jam toch nog 6 tot 8 weken bewaren.

Een geopende pot kun je nog 4 weken in de kolelkast bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.