Site Overlay
Bleekselderijsap maken

Bleekselderijsap maken

Bleekselderijsap maken, waarbij vanzelfsprekend biologische bleekselderij de voorkeur heeft, of natuurlijk bleekselderij die je in eigen moestuin hebt gekweekt, en waarbij je zeker weet dat er niets verkeerds gebruikt is.

Want zo’n sapje behoort natuurlijk ook helemaal gezond te zijn, zonder restanten van iets chemisch.

Het recept hieronder om van bleekselderij sap te maken, is overigens een vrij simpel recept om een gezonde groentesap te kunnen maken.

Gezond, lekker fris, en heerlijk dorstlessend in iedere maand van het jaar. Dus ook gezond in de wintermaanden.

Voor sap kun je het beste verse groente gebruiken, die het liefst zo van het land komt, of anders niet lang heeft liggen wachten in de winkel.

Zelf bleekselderijsap maken

Wij maken het sapje met een blender, maar een keukenmachine kan natuurlijk ook. Het recept is genoeg voor twee glazen sap.
Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Bleekselderijsap maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 Personen
calorie├źn 14 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Grote stronk bleekselderij
  • Vers limoensap

Instructies

  1. Snij de bleekselderij i kleine stukken, en was dit nog even goed.
  2. Doe het in de blender, met het limoensap naar smaak, en maal het totdat het een glad sapje geworden is.
  3. Nu kun je het sap opdrinken, maar eventueel kun je nog wat zwarte peper erover strooien.

Welke Bleekselderij gebruiken?

Er zijn diverse soorten, maar meestal heb je daar geen invloed op als je de groente moet kopen. Daar ligt vaak de standaard bleekselderij.

Heb je zelf een moestuin, dan kun je experimenteren met het zelf zaaien van verschillende soorten, en zo bepalen welke soort als lekkerste uit de bus komt. Er kan namelijk veel verschil zitten tussen diverse rassen.

Waar op letten bij de aankoop?

Moet je deze groente kopen, let dan vooral op dat de stengels niet krom hangen of nog slapper zijn. Dat is namelijk vaak een teken dat de selderij al wat ouder is.

Daarnaast zijn kleine stronken vaak wat smaakvoller dan wat grotere stronken.

Hoe lang is dit bleekselderijsap houdbaar?

Vers Bleekselderijsap kun je het beste binnen 30 minuten na het maken opdrinken.

Bij langer bewaren gaan veel vitaminen en andere bouwstoffen verloren.

Langer bewaren is dan ook niet aan te bevelen.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.