Site Overlay

Bosvruchtenjam is een heerlijke soort jam die gemaakt is van vier zachte soorten vruchten, en die inderdaad van oorsprong uit het bos komen.

De jam kun je maken van verse vruchten, maar als de vruchten niet vers in de winkel te koop zijn, dan kun je ook ingevoreren vruchten gebruiken.

Voordat je de jam gaat maken moet je in dat geval de vruchten wel eerst ontdooien.

Recept Bosvruchtenjam

De smaak van de zomer met vier soorten zacht fruit.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Bosvruchtenjam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 1375 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Aardbeien
  • 250 Gram Bramen
  • 250 Gram Frambozen
  • 300 Gram Bosbessen
  • 900 Gram Suiker
  • 1 Citroen
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Als je vers fruit gebruikt moet je deze eerst wassen.
  2. Maak het fruit schoon, hal bijvoorbeeld bij de aardbeien de kroontjes eraf.
  3. Meng het fruit in een grote kom, voeg de suiker toe, en meng dit nogmaals. Dek de kom af en laat het een nacht staan, niet in de koelkast.
  4. Pers de volgende dag de citroen en voeg het citroensap aan het fruitmengsel toe.
  5. Doe het mengsel in een pan met een dikke bodem, en breng het aan de kook.
  6. Laat het gedurende 35 tot 30 minuten zachtjes koken, terwijl je blijft roeren.
  7. De jampotten tot de rand toe vullen, deksel erop draaien, en onderste boven 5 minuten laten staan.
  8. Vervolgens de potten goed draaien en helemaal laten afkoelen.

Welke zomerfruit het beste gebruiken?

Voor deze jam hoef je niet speciaal op zoek naar bepaalde soorten vruchten, zolang het maar aardbeien, bramen, frambozen, en bosbessen zijn.

Eventueel kun je de bosbessen vervangen door zwarte bessen.

Waar op letten bij de aankoop?

De vruchten moeten er vers uitzien, en mogen geen zachte of rotte plekken vertonen.

Hoe lang is deze Bosvruchtenjam houdbaar?

De bosvruchtenjam blijft in gesloten potten 8 tot 12 maanden goed. Wel bij voorkeur koel en donker bewaren.

De jam in geopende potten kun je ongeveer 2 tot 3 maanden in de koelkast bewaren.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.