Site Overlay
Chimichurri

Chimichurri

Chimichurri is een saus die van oorsprong uit Uruguay en Argentinië komt, maar tegelijkertijd eigenlijk ook een soort chutney is.

Heerlijk bij vlees zoals een lekker biefstukje. Lekker koud bij dit heerlijke vlees.

Maar het is meer, want je kunt het vlees er ook in marineren, waardoor het vlees bijzonder mals en lekker wordt. Geschikt als marinade alle soorten vlees.

In het gerechtje worden veel verse kruiden gebruikt, waarvan je de stelen gewoon kunt gebruiken, behalve van de tijm.

Recept Chimichurri

Een heerlijke zachte chutney annex marinade.
Gang Chutney
Keuken Argentijns
Trefwoord Chimichurri
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 205 kcal

Ingrediënten

  • 100 Milliliter Olijfolie
  • 2 Eetlepels Rode Wijnazijn
  • 10 Takjes Verse Tijm
  • 1 Bosje Verse Oregano
  • 1 Bosje Verse Bieslook
  • 1 Bosje Verse Platte Peterselie
  • 1 Spaanse Peper
  • 1 Theelepel Mosterdpoeder
  • 4 Teentje Knoflook
  • 1 Ui
  • Grof Zeezout
  • Vers gemalen Zwarte peper

Instructies

  1. Haal alvast de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze.
  3. Maak de Spaanse peper schoon, verwijder zaad en zaadlijsten, en hak de peper fijn.
  4. Maak de teentjes knoflook schoon en snipper deze.
  5. Doe de Tijm, de Peterselie, de oregano, de bieslook, het mosterdpoeder, Zeezout naar smaak, en zwarte peper naar smaak, in een keukenmachine en maal dit fijn tot een gladde massa. Je kunt zelf bepalen hoe fijn het moet worden.
  6. Doe er nu beetje bij beetje olijfolie bij, terwijl je blijft mengen, totdat er een gladde saus ontstaat.
  7. Nu ui en Spaanse peper erbij, hoewel je de Spaanse peper ook weg kunt laten, en meng het nog een keer goed door elkaar.

Waar op letten bij de aankoop?

Vanzelfsprekend moeten de verse ingrediënten ook echt vers zijn, zonder dat bijvoorbeeld de kruiden al slap zijn, of gele bladeren bevatten.

Hoe lang is deze Chimichurri houdbaar?

Er zitten verder geen stoffen in de chimichurri waardoor het langer houdbaar wordt. Bewaar het dan ook in een afgesloten potje in de koelkast. Dan kun je het ongeveer 2 weken bewaren.

Wil je het ietwat langer bewaren, kun je de chimichurri ook invriezen. In de vriezer kun je het ongeveer een maand bewaren, daarna ontdooit nog een week in de koelkast.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.