Site Overlay
Frambozenjam zonder suiker

Frambozenjam zonder suiker

Frambozenjam zonder suiker maken is eigenlijk best wel makkelijk. Er zit meer smaak aan deze jam in vergelijking met de potjes die je in de winkel koopt, en er zit in deze jam helemaal geen toegevoegde suiker.

Natuurlijk zit er wel fruit suiker in, want dat zit in alle soorten fruit.

Als dat niet in fruit zou zitten zou de smaak doorgaans wrang of zuur zijn, en dat is gelukkig niet het geval. Want met fruit kun je de heerlijke gerechten maken, en dus jam en marmelade.

In dit recept kun je verse frambozen gebruiken, maar als deze er niet zijn kun je ook frambozen uit de vriezer gebruiken. Maakt voor de smaak niets uit, maar laat de diepvriesframbozen wel eerst in de koelkast ontdooien.

Recept Frambozenjam zonder suiker

Waarom extra suiker gebruiken als het voor de smaak niet hoeft.

Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Frambozenjam zonder suiker
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
calorie├źn 155 kcal

Ingredi├źnten

  • 500 Gram Frambozen
  • 5 Eetlepels Honing
  • 4 Eetlepels Chiazaad
  • Sap van 1 citroen
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Doe de frambozen in een grote pan en plaats deze op een laag vuur. Aan de kook brengen en kort laten koken. Dan de pan van het vuur nemen en het citroensap toevoegen.

  2. Honing toevoegen, roeren, en meteen even proeven of het zoet genoeg is. Honing kun je rustig meer toevoegen.

  3. Chiazaad toevoegen en de jam nog even goed doorroeren.

  4. In jampotten gieten, deksel erop draaien, en ondersteboven laten afkoelen.

Welke frambozen het beste gebruiken?

Het klinkt misschien raar, maar onze ervaring is dat de jam lekker smaakt met frambozen uit de diepvriezer.

Waar op letten bij de aankoop?

Koop je toch verse frambozen dan moeten deze natuurlijk zo vers mogelijk zijn. Dus bij voorkeur niet laat op de middag kopen maar ’s ochtends vroeg. Dan heeft het fruit niet de hele dag in winkel gelegen bij hogere temperaturen.

Dit is overigens ook van toepassing als je zelf frambozen wilt plukken. Laat op de middag is een deel van het vocht bij warm weer uit de vruchten verdampt, daarentegen zijn deze direct na de nacht voller met vocht en dus met smaak.

Hoe lang is deze Frambozenjam zonder suiker houdbaar?

De frambozenjam die op deze manier gemaakt wordt is een week of 4 tot 6 houdbaar in de koelkast als de deksel op de jampot zit.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.