Site Overlay
Groene groentesap maken

Groene groentesap maken

Groene groentesap maken, het voorziet je van waardevolle vitale stoffen zoals vitamines, mineralen, fytochemicaliën en enzymen. Ze bevatten ook veel chlorofyl, wat de ontgifting van je lichaam ondersteunt. Vruchten- en groentesappen hebben een alkalische werking en zorgen voor een uitgebalanceerd zuur-base-evenwicht. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan voedingsstoffen, zacht voor de maag en licht verteerbaar.

Probeer misschien ’s ochtends wakker te worden met een gezond groen sap in plaats van koffie.

Groene bladgroenten zoals boerenkool, spinazie etc. geven het sap zijn felgroene kleur en brengen een flinke dosis van bovengenoemde voedingsstoffen in de drank. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit bij het bereiden en je kunt de favoriete groenten en fruit gebruiken. Stevige, op water gebaseerde rassen zoals komkommer, selderij, appel, wortel etc. zijn het lekkerst.

Hieronder presenteer ik 4 groene sappen, maar je kunt natuurlijk variëren en ingrediënten weglaten, ruilen of toevoegen. Veel plezier met proberen!

Groene sappen maken – recepten

Groene sappen zijn supergezond en makkelijk en snel thuis te maken. Hieronder 4 heerlijke gezonde recepten.
Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Groene groentesap maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 47 kcal

Ingrediënten

Spinazie Peterselie Gember

  • 200 Gram Spinazie of andere groene bladgroenten naar keuze
  • 4 Stengels Bleekselderij
  • 1 Bosje Peterselie
  • 1 Appel
  • 10 Gram Gember
  • 1 Citroen

Boerenkool en Wortel

  • 6 Blaadjes Boerenkool of andere groene bladgroenten naar keuze
  • 4 Stengels Bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • 2 Wortelen
  • 10 Gram Kurkuma

Sla Selderij Munt

  • 1 snijsla of andere groene bladgroenten naar keuze
  • 5 Stengels Bleekselderij
  • 1 Komkommer
  • 2 Limoenen
  • 1/2 Bosje Munt
  • Snijbiet en rode biet

Snijbiet en rode biet

  • 6 Snijbietblaadjes of andere groene bladgroenten naar keuze
  • 1 Komkommer
  • 1 Rode biet
  • 2 Limoenen
  • 1/2 Bosje Peterselie

Instructies

  1. Was of schil alle ingrediënten en snijd indien nodig in kleine stukjes.
  2. Pers de groenten en het fruit uit met een sapcentrifuge. Of mix in een blender.
  3. Bewaar het afval en gebruik het verder, bijvoorbeeld in de vorm van raw food crackers.
  4. Drink onmiddellijk op. Bij voorkeur langzaam, met een rietje en in kleine slokjes.

Welke groente en fruitgebruiken?

Natuurlijk hebben biologische groenten en fruit de voorkeur, maar je kunt ook gewone groenten en fruit gebruiken. In dat geval moet het wel goed gewassen worden voor dat je het sap gaat maken, want er kunnen chemische middelen gebruikt zijn bij het kweken.

Hoe lang is dit groene groente sap houdbaar?

Dat is dan ook meteen het nadeel, want groentesap kan eigenlijk slechts een paar uur in de koelkast bewaard worden. Bewaar je het langer zullen de meeste gezonde voedingsstoffen verdwijnen.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.