Site Overlay

Indiase groene chutney

Indiase groene chutney kan gebruikt worden als saus bij alles dat wel een beetje meer pit kan gebruiken, en staat bij veel gerechten de groene kleur mooi in contrast met de kleuren van het gerecht.

Een heerlijke versie, met zoete kokos en garam masala kruiden.

Smaakt wat ons betreft heerlijk bij patat van zoete aardappelen, maar smaak is natuurlijk iets persoonlijks.

Recept Indiase groene chutney

Scherp maar toch ook weer zoet.
Gang Chutney
Keuken Indiaas
Trefwoord Indiase groene chutney
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 149 kcal

Ingrediënten

  • 60 Gram Koriander
  • 20 Gram Verse blaadjes munt
  • 2 Eetlepels Limoensap
  • 6 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 Centimeter Verse gember
  • 1 Teentje knoflook
  • 0,5 Groene paprika
  • 2 Eetlepels Geraspte kokos
  • 0,5 Theelepel Garam masala kruidenmix
  • Zout naar smaak

Instructies

  1. De Koriander wassen en in stukken hakken. Was ook de blaadjes munt. Doe beiden in de keukenmachine en voeg zonnebloemolie en limoensap toe.

  2. De gember schillen en in stukjes snijden.
  3. De knoflook schoonmaken, en de knoflook in stukjes snijden.
  4. De zaadlijsten van de paprika verwijderen, en in blokjes snijden.
  5. Voeg de paprika, de knoflook, en de gember toe aan de keukenmachine, en voeg nog een snufje zout naar smaak toe.
  6. Pureer het geheel tot een dikke saus. Het hoeft dus niet heel erg glad te zijn.

  7. Proeven en eventueel nog wat zout of limoensap toevoegen.

Welke ingrediënten het beste gebruiken?

Bij de verse ingrediënten is het vooral van belang dat deze ook echt vers zijn.

De smaak zal minder goed zijn als één of meerdere ingrediënten niet echt vers zijn.

Waar op letten bij de aankoop?

Let bij aankoop vooral op de kwaliteit van de gember en de koriander.

Soms wordt half verlepte koriander verkocht, en daar zit dit Indiase gerecht echt niet op te wachten.

Hoe lang is deze Indiase groene chutney houdbaar?

Indiase groene chutney is in de koelkast nog 2 tot 3 dagen houdbaar.

Bewaar de chutney wel in een afgesloten bakje.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.