Site Overlay
Kersencompote

Kersencompote

Deze kersencompote kun je goed gebruiken voor op een vlaai of ter decoratie van een andere taart, maar past natuurlijk ook prima op een boterham of door de vanillevla.

Hoewel deze compote natuurlijk uitermate goed smaakt bij rood vlees, en dan zie je meteen hoe veelzijdig een compote kan zijn.

Op vlaaien en decoratie van een taart, op de boterham, of als bijgerecht bij vleesrecepten. En dat terwijl je dit recept maar één keer hoeft te maken, misschien beter meteen een kilo extra maken?

Recept Kersencompote

Natuurlijk het lekkerste met kersen uit Nederland.
Gang Compote
Keuken Nederlands
Trefwoord Kersencompote
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 8 Personen
calorieën 110 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Kersen
  • 90 Gram Witte Basterdsuiker
  • 4 Eetlepels Maizena

Instructies

  1. De kersen ontpitten met een ontpitter of iedere kers doormidden snijden en de pit eruit te halen.
  2. De kersen samen met de suiker in een grote pan doen, en verhitten.

  3. Het geheel door een zeef doen waarbij je het sap opvangt en in een andere pan doet.

  4. Daar doe je de maizena bij en klopt het mengsel langzaam totdat het dikker begint te worden en alle maizena weggeklopt is.
  5. De kersen, die nog in de pan zaten, toevoegen aan het sap en met een lepel mengen.

  6. De compote in een schaal schenken, afdekken met vershoudfolie, en rustig laten afkoelen.

Welke kersen het beste gebruiken?

Welke kersen je wilt gebruiken ligt eigenlijk aan twee dingen. Welke zijn volgens jou lekker, en welke kersen worden aangeboden. Tenzij je natuurlijk zelf een kersenboom hebt.

Moet je kersen kopen dan zijn donkerrode kersen het lekkerste voor een compote, vinden wij althans.

Waar op letten bij de aankoop?

Als je kersen moet kopen dan is het belangrijk dat alle kersen nog niet overrijp zijn of rotten.

Kersen steken elkaar namelijk snel aan als deze rotten. Dat is ook vaak het nadeel als kersen in grote plastic zakken verkocht worden.

Als je vroeg op de ochtend naar de winkel gaat, is de kans groter dat de kersen goed zijn.

Hoe lang is deze Kersencompote houdbaar?

Kersencompote kun je, mits goed afgedekt, nog tot 3 of 4 dagen bewaren in de koelkast.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.