Site Overlay
Kiwisap maken

Kiwisap maken

Kiwisap maken, misschien een soort sap dat je niet dagelijks zult maken en drinken, maar dat wel erg gezond kan zijn. Het sap, maar dat is ook van toepassing op de vrucht, zit boordevol vitamine C, en is dus een versterking voor je imuunsysteem.

En dat kan ons lichaam vandaag de dag wel gebruiken natuurlijk.

Je moet er bij het maken van het sap wel op letten dat je het sap niet helemaal fijn maakt, want ook de vezels zijn gezond, en die zorgen er weer voor dat de darmen hun werk goed kunnen doen.

Het is een heerlijk drankje, en bij warm weer is het gekoelde sap een welkome dorstlesser.

Bewaar het goed afgedekt dus in de koelkast.

Zelf Kiwisap maken

Kiwisap maken is eigenlijk best wel simpel.
Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Kiwsap maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 Personen
calorieën 36 kcal

Ingrediënten

  • 5 Kiwi’s
  • 1 Citroen
  • 2 tot 3 Eetlepels Suiker
  • Eventueel een snufje zout
  • Eventueel Water

Instructies

  1. De kiwi’s schillen, en ook de citroen ontdoen van de schil. Haal ook zoveel mogelijk van het bittere witte gedeelte van de citroen weg.
  2. Doe de partjes citroen en de stukken kiwi in een blender, en maal dit fijn. Iets langer als je wat minder vezels wilt, iets korter als je wat meer vezels wilt.
  3. Voeg de suiker toe, en eventueel een snufje zout, en meng het nog eens door elkaar.
  4. Je kunt als het wat te dik is wat water erdoor roeren.

Welke Kiwi’s het beste gebruiken?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten kiwi’s en verschillende kleuren. Welke soort je gebruikt maakt niet veel uit, zolang ze maar vers zijn en nog stevig.

Als de vruchten nog niet echt rijp zijn, zul je wat minder sap eruit krijgen, maar de smaak is vaak wat beter.

Zorg er ook voor dat de citroen nog niet uitgedroogd is.

Waar op letten bij de aankoop?

Let er dus bij beide vruchten op dat de vruchten niet overrijp zijn, en niet oud en uitgedroogd.

Maar, de citroen en kiwi’s moeten wel net rijp zijn, dus ietwat zacht.

Koop je op de markt of bij een groenteboer je fruit, kun je de vruchten vaak zelf kiezen. Bij de supermarkten zijn ze vaak voorverpakt.

Hoe lang is dit kiwisap houdbaar?

Het sap is slechts een paar uur houdbaar in de koelkast, en moet dan ook nog eens goed afgesloten bewaard worden. Sap dat langer dan 4 uur bewaard wordt, verliest veel kracht en smaak.

Ingevroren is het sap nog 3 maanden houdbaar. Giet het daartoe in een ijsblokjeshouder, vries dit een paar uur in. Haal de blokjes uit de houder en doe de blokjes in een luchtdicht afsluitbaar plastic diepvriesbakje.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.