Site Overlay
Meloen-Sinaasappeljam

Meloen-Sinaasappeljam

Meloen-Sinaasappeljam is een soort jam, en dan vooral natuurlijk de combinatie van beide fruitsoorten, die je niet zomaar in de supermarkt zult kunnen kopen.

Misschien is een winkel die gespecialiseerd is in jam, anders moet je deze heerlijk en frisse jam helemaal zelf maken.

Gelukkig is het even een beetjes werk, maar niet echt moeilijk.

Heerlijk op de zomerse ontbijttafel als je buiten kunt ontbijten.

Recept Meloen-Sinaasappeljam

Een zomerse smaak.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Meloen-Sinaasappeljam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Afkoelen 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 3 Jampotten
calorie├źn 278 kcal

Ingredi├źnten

  • 800 Gram Suikermeloen
  • 500 Gram Sinaasappels
  • 1 Limoen
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De meloen in parten snijden en de pitjes er met een lepel uitscheppen. Het vruchtvlees van de schil halen en pureren met een blender of in de keukenmachine.

  2. Het vruchtvlees in een pan doen.

  3. De limoen goed schoonboenen.
  4. Limoen en de sinaasappels boven de pan uitpersen. De schil van de limoen in dunne reepjes snijden en in de pan doen.

  5. Ook de geleisuiker in de pan doen, en het geheel goed doorroeren.

  6. Langzaam aan de kook brengen en gedurende 1 minuut goed laten koken.
  7. Eventueel schuim van de jam scheppen.
  8. De jampotten tot de rand vullen, afsluiten met de deksel, en 10 minuten ondersteboven op de deksel plaatsen.

  9. Daarna weer omdraaien en verder laten afkoelen.

Welke meloen en sinaasappels het beste gebruiken?

Gebruik voor de sinaasappels bij voorkeur perssinaasappels, want hier zit meer sap in.

Als meloen kun je het beste de gele honingmeloenen gebruiken, maar iedere andere soort meloen kan natuurlijk ook.

Waar op letten bij de aankoop?

De sinaasappels moeten vers ogen, niet uitgedroogd zijn, en natuurlijk geen zwarte of bruine plekken hebben.

De meloen moet rijp zijn, maar de schil mag nog niet aangetast, zacht, of plekjes bevatten.

Hoe lang is deze Meloen-Sinaasappeljam houdbaar?

Meloen-Sinaasappeljam kun je, mits de jampot nog niet geopend is, 6 maanden buiten de koelkast bewaren.

Is de pot geopend dan kun je de jam nog maximaal 3 maanden bewaren.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.