Site Overlay
Nectarinemarmelade

Nectarinemarmelade

Nectarinemarmelade, de smaak van de zomer als je heerlijke zachte nectarines aan het eten bent en jet sap over je gezicht naar beneden druipt.

Dat is voor velen de smaak van de zomer, getuige de vele producten waar tegenwoordig de smaak van n
Je hebt onder andere nectarinethee, ijsthee met de smaak van perzik of nectarine, maar nu kun je dus pas echt de hele winter genieten van deze heerlijke marmelade met de smaak van echte nectarines.

Lekker op brood, en dat hoeft echt niet allen voor het ontbijt. Maar ook lekker door de gele vla.

Recept Nectarinemarmelade

Maak rustig meer als je niet genoeg hebt aan een paar jampotten vol.

Gang Marmelade
Keuken Mediterraan
Trefwoord nectarinemarmelade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 139 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Kristalsuiker
  • 1,25 Kilo Stevige, net rijpe nectarines
  • Sap van 2 citroenen
  • 4 Eetlepels Cognac
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Blancheer de nectarines in 1,5 tot 2 minuten. Oftewel kort koken. Nu kun je makkelijker het velletjes eraf halen want dat smaakt volgens sommige niet lekker in de marmelade.

    Je kunt het velletje echter wel laten zitten, in dat geval hoef je de vrucht niet te blancheren.

  2. Halveren en de pit verwijderen. Snij het vruchtvlees vervolgens in dikke plakken.

  3. Leg deze plakken in een pan en voeg suiker en citroensap toe.

  4. Deksel op de pan en twee uur laten rusten.

  5. Dan het mengsel een de kook brengen op een laag vuur, en 20 minuten zachtjes laten koken.

  6. Vuur verhogen en nog eens 20 tot 25 minuten goed door laten koken.

  7. Pan van het vuur halen. Eventueel schuim met een schuimspaan van de marmelade scheppen.

  8. Jampotten vullen en vijf minuten ondersteboven op het aanrecht laten staan. Nu weer goed draaien en ongeveer een uur laten afkoelen.

Welke Nectarineen het beste gebruiken?

Zoals in het recept al te lezen staat kun je het beste nectarines gebruiken die net rijp zijn. Dat wil zeggen nog niet overrijp, dan zou de marmelade meer drap worden en je wilt de echte smaak van Nectarines.

Omdat veel mensen dergelijke nectarines in de koelkast bewaren, hal ze wel ruim voordat je de marmelade gaat maken uit de koelkast.

Waar op letten bij de aankoop?

Vooral als je Nectarines in een netje of plastic bakje koopt in de supermarkt, moet je oplette.

Is er eentje rot aan het worden, worden ook de andere heel snel aangestoken. Controleer dus regelmatig en haal rottende Nectarines eruit.

Hoe lang is deze Nectarinemarmelade houdbaar?

Nectarinemarmelade kun je in een nog niet geopend potje normaliter een maand of twaalf bewaren.

Is de jampot geopend kun je dit doorgaans, mits afgesloten, nog 3 tot 4 maanden in de koelkast bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.