Site Overlay
Perzikconfituur

Perzikconfituur

Perzikconfituur die goed smeerbaar is, want deze confituur is wat dikker dan jam meestal is. De heerlijke smaak van verse perziken op je boord is een genot bij het ontbijt.

Maar deze confituur smaak ook erg goed op een vers gebakken pannenkoek, of om een mooie taart af te maken met een beetje garnering.

Recept Perzikconfituur

Ook in de winter genieten van de zomerse smaak.
Gang Confituur
Keuken Nederlands
Trefwoord Perzikenconfituur
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Afkoelen 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 104 kcal

Ingrediënten

  • 12 Perziken
  • Sap van anderhalve citroen
  • 3 Deciliter Water
  • 540 Gram Confituursuiker
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De perziken door midden snijden en de pit verwijderen.
  2. Eventueel de perziken met een dunschiller ontdoen van de schil als je de schil niet in de confituur wilt.

  3. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  4. De stukjes perzik in een grote pan doen en het water toevoegen, en aan de kook brengen.

  5. Met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.

  6. Daarna de pan van het vuur halen.
  7. De confituursuiker en het citroensap toevoegen, en gedurende een minuut of drie omroeren.

  8. Schuim er eventueel met een schuimspaan vanaf scheppen en even controleren of de confituur stolt.

  9. De jampotten vullen, deksel erop draaien, en ondersteboven 10 minuten laten staan.

  10. Dan de potten weer goed draaien en verder laten afkoelen.

Welke perziken het beste gebruiken?

Bij perziken komt het vooral op je gevoel aan. Ze moeten namelijk niet te rijp zijn, maar mogen ook niet helemaal niet rijp zijn.

Onrijpe vruchten kun je op kamertemperatuur nog laten narijpen, te rijpe vruchten kun je niet gebruiken voor een jam of confituur. De smaak zou wat melig worden.

Waar op letten bij de aankoop?

Perziken moeten dus niet te rijp zijn, en vooral niet vochtig of bruine en rotte plekken bevatten.

Bij voorkeur ook geen perziken kopen die in plastic ingepakt zijn.

Hoe lang is deze Perzikconfituur?

Perzikconfituur kan je, mits de potten goed afgesloten zijn en nog nooit geopend zijn gewest, ongeveer 12 maanden buiten de koelkast bewaren.

Geopende potten kun je in de koelkast tot maxiamaal 3 maanden bewaren, afgesloten met een deksel.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.