Site Overlay
Perzikjam met mango

Perzikjam met mango

Perzikjam met mango is een heerlijk alternatief voor de gangbare jam- en marmeladesmaken, waar vaak slechts één vrucht in is verwerkt.

In deze jam dus perzik en mango, twee vruchten ook nog eens die juist niet dezelfde smaak hebben, en elkaar in de jam dus aanvullen tot een heerlijke nieuwe smaak.

Heerlijk bij het ontbijt, maar ook lekker op pannenkoeken. Want dat vinden steeds meer mensen lekker. Vers gebakken pannenkoeken met een zelf gemaakte jam erop.

Recept Perzikjam met mango

Twee smaken in één broodbeleg.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Perzikjam met mango
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 39 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 326 kcal

Ingrediënten

  • 1 Rijpe Mango
  • 1 Kilo Perziken
  • 1 Kilo Geleisuiker
  • 50 Milliliter Citroensap
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De perziken ontvellen en de pitten verwijderen. Vervolgens de perziken in kleine stukjes snijden.
  2. De mango schillen, en in stukjes snijden.
  3. Het fruit in een pan doen en al roerende aan de kok brengen. Op een zacht vuur 10 minuten laten koken.

  4. De geleisuiker toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
  5. Gedurende 4 minuten laten koken, maar wel regelmatig roeren.
  6. Van het vuur halen en de jampotten met de jam tot aan de rand vullen.

  7. Deksel erop draaien, en 5 minuten ondersteboven laten afkoelen.

  8. Dan de jampotten weer rechtop draaien, en met de deksel naar boven nog een uur laten afkoelen.

Welke perzikken en mango het beste gebruiken?

De mango moet echt rijp zijn, want anders heeft de vrucht niet veel sap. Maar niet zo rijp dat het sap er meteen uitloopt als je de schil eraf wilt snijden.

De perziken mogen wat minder rijp zijn, hoewel rijpe perziken de jam wel wat lekkerder maken.

Waar op letten bij de aankoop?

Kijk goed of er geen plekjes of rotten plakken aan de perziken zitten, want dergelijke exemplaren kunnen andere aansteken. Zelf in de koelkast kan het fruit dan beginnen te rotten.

Zulke vruchten gebruik je natuurlijk niet voor jam.

Bij het open snijden van de mango kan de vrucht een beetje bruin zijn van binnen, dat kun je aan de buitenkant niet zien. De vrucht is dan erg rijp. Je kunt de mango voor jam nog gebruiken, of een andere mango pakken.

Hoe lang is deze Perzikjam met mango houdbaar?

Perzikjam met mango blijft in een ongeopende jampot 12 maanden houdbaar, vanaf de dag dat de jam gemaakt werd.

Als een jampot geopend is, dan moet de jam in de koelkast bewaard worden. Wel met de deksel op de jampot.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.