Site Overlay
Pruimenjam zonder suiker

Pruimenjam zonder suiker

Pruimenjam zonder suiker is niet zo’n erg moeilijk recept, we gebruiken wel een vervanger voor de suiker want anders zou de jam niet echt dik worden en een beetjes moeilijk smeerbaar zijn.

Het recept hieronder is genoeg voor één weckpot, het is dus genoeg voor vier personen, maar je kun natuurlijk gemakkelijk wat meer maken door het aantal te verhogen. De benodigde ingrediënten veranderen dan automatisch meer.

Wij weten namelijk wel zeker dat deze heerlijke jam snel op zal zijn. Hou daar dus wel rekening meer.

Recept Pruimenjam zonder suiker

Zonder jam, zijn deze pruimen ook heerlijk.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Pruimenjam zonder suiker
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 1 Weckpot
calorieën 155 kcal

Ingrediënten

  • 550 Gram Verse pruimen
  • 15 gram Greensweet Gelei Kristal
  • 1 Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpot

Instructies

  1. De pruimen ontdoen van het stokje, en goed wassen.
  2. Doormidden snijden en de pit verwijderen. De halve pruimen in stukjes snijden, met schil.
  3. De stukjes pruim in een pan doen, de gelei kristal toevoegen, en doorroeren.

  4. Langzaam aan de kook brengen terwijl je blijft roeren.
  5. Als het begint te koken van het vuur halen en de weckpot vullen.

  6. Ongeveer een uur laten afkoelen met de deksel op de weckpot.

Welke pruimen het beste gebruiken?

Deze jam zonder suiker kun je van alle soorten pruimen maken. Zo kun je ook nog een beetje variëren in kleur, want er zijn immers pruimen in veel verschillende kleuren.

Waar op letten bij de aankoop?

Pruimen moeten stevig zijn, maar wel rijp maar ook weer niet te rijp. Geen zachte pruimen nemen omdat deze snel kunnen bederven.

Laat onrijpe pruimen een paar dagen buiten de koelkast bij kamertemperatuur rijpen.

Hoe lang is deze Pruimenjam zonder suiker houdbaar?

Omdat de Pruimenjam zonder suiker geen suiker bevat, wat er normaliter voor kan zorgen dat een jam lang houdbaar blijft, kun je de jam tot zes weken bewaren.

Bij voorkeur afgesloten in de koelkast.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.