Site Overlay
Rode bietensap maken

Rode bietensap maken

Rode bietensap maken, een drankje dat niet alleen lekker kan zijn, want laten we eerlijk zijn en aangeven dat niet iedereen van dit sapje gecharmeerd is, maar ook nog eens gezond kan zijn.

Dat komt omdat bieten veel nitraat bevat, en stof die verlagend kan werken bij hoge bloeddruk.

Bovendien wordt deze groentesap ook nog eens gebruikt om één van de meest bekende cocktail te maken, namelijk Bloody Mary, waar bietensap gemend wordt met onder andere wodka, tabasco, en Worcestershire sauce gemengd wordt.

Overigens kun je vanzelfsprekend een pak in de betere supermarkt kopen, maar onze ervaring is dat zelf gemaakt bijna altijd beter smaakt. Je kunt deze sapsoort overigens ook maken met gele bietjes

Zelf Rode bietensap maken

Gezond, en lekker fris door het toegevoegde citroensap. Dit recept is voor 4 kleine glaasjes, of 2 grote glazen.
Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Rode bietensap maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 Kleine glaasjes
calorieën 34 kcal

Ingrediënten

  • Halve Nog niet gekookte biet
  • Halve Citroen
  • Halve Groene appel
  • 350 Milliliter water
  • 1 Eetlepel Honing

Instructies

  1. De rode biet schillen en in gelijke stukken snijden.
  2. Doe de stukken in een blender of keukenmachine, en maal de stukken grof.

  3. Schil de citroen en haal zoveel mogelijk witte schil er ook af. Snij de citroen vervolgens in stukjes
  4. De appel hoeft je niet te schillen, maar wel het klokhuis eruit halen en de appel in stukjes snijden.
  5. Doe appel, citroen, en het water bij de rode biet in de blender of in de keukenmachine.
  6. Maal en meng het geheel zo fijn mogelijk.
  7. Hou een zeef boven kom, en giet het bietsensap in het glas. Schenk het vervolgens in glazen.

Welke Bieten het beste gebruiken?

Welke soort bieten je gebruikt, vooral diegenen met een eigen moestuin weten dat er diverse soorten zijn, maakt eigen niet heel veel uit.

Als de groente maar vers is, niet uitgedroogd, en zonder rotte plekken.

Bieten waaraan het loof nog zit, zijn doorgaans verse en bevatten dus vaak meer sap.

Zoals al eerder geschreven, kun je ook gele bieten gebruiken, maar je zult er wellicht wat meer nodig hebben. Gele bieten zijn doorgaans wat kleiner.

Waar op letten bij de aankoop?

Bij voorkeur dus bieten kopen waaraan nog blad zit. Als je de bieten uit eigen tuin hebt, zal dit niet zo’n probleem zijn.

Overigens zijn mooie ronde bieten makkelijker te schillen.

Hoe lang is dit Aardbeiensap houdbaar?

Vers gemaakt bietensap is helaas niet zo erg lang houdbaar.

Het is afgedekt 1 tot maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast. Na 1 dag wordt de smaak al minder.

Bietensap kun je invriezen, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm invriezen, na 2 uur de blokjes in een diepvriesbakje doen, en verder invriezen.

Het sap is dan 4 tot 6 weken houdbaar.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.