Site Overlay
Sinaasappel Grapefruit Jam

Sinaasappel Grapefruit Jam

Sinaasappel Grapefruit Jam is een heerlijke frissen jam van citrusvruchten, die vooral gekoeld lekker zal smaken op een zomerse dag.

Lekker in de ochtend een boerham of beschuitje eten op het terras, na zo zwoele zomernacht. Dat is pas lekker wakker worden.

De grapefruit in dit recept kun je eventueel vervangen door een sappige pompemelo.

Recept Sinaasappel Grapefruit Jam

Ook lekker op vers gebakken toast.
Gang Jam
Keuken Amerikaans
Trefwoord Sinaasappel Grapefruit Jam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 24 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 263 kcal

Ingrediënten

  • 7,5 Deciliter Vers sinaasappelsap
  • 1 Grapefruit
  • 1 Kilo Geleisuiker
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde Jampotten

Instructies

  1. Was de grapefruit, schillen. In partjes verdelen en zoveel mogelijk het velletje eraf halen. Ook de pitten er uithalen. Eventueel de partjes in stukken snijden.
  2. Doe het sinaasappelsap, de stukjes grapefruit, en de geleisuiker in een pan.

  3. Al roerende aan de kook brengen.
  4. Als het kookt dan vier minuten laten doorkoken.
  5. In de jampotten vullen tot aan de rand, deksel erop draaien, en ondersteboven vijf minuten laten staan.

  6. Daarna weer goed draaien en de jam helemaal laten afkoelen.

Welke Sinaasappelsap en grapefruit het beste gebruiken?

Je kunt iedere sinaasappelsap gebruiken, maar vers sap van bloedsinaasappels is het lekkerste.

Wat de grapefruit betreft moet deze natuurlijk zo sappig mogelijk zijn. Neem geen grapefruit waar de schil al van pikt. Of de vrucht heeft bij een rottende gelegen, of de vrucht is niet heel meer.

Waar op letten bij de aankoop?

Let bij het kopen van de citrusvruchten goed op dat de vruchten niet pikken, zoals we net al schreven, maar ook dat het fruit vol sap is.

Slappe of zachte sinaasappelen of grapefruit hebben minder sap, en zijn minder geschikt voor deze jam.

Hoe lang is deze Sinaasappel Grapefruit Jam houdbaar?

In een afgesloten jampot blijft deze jam drie tot vier maanden goed.

Als een pot geopend is, kun je de jam nog 6 weken bewaren, in de koelkast met de deksel op de jampot.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.