Site Overlay
Sinaasappelcompote

Sinaasappelcompote

Sinaasappelcompote is iets wat je zowel bij de warme maaltijd als bijgerecht kunt eten, als kunt eten bij diverse desserts.

Het is een lekkere frissen compote, die nog lekkerder wordt als je de afgedekte compote nog een paar uur in de koelkast laat trekken.

Wil je een echt lekker toetjes? Serveer deze compote dan met zelf gemaakte chocolademousse.

Recept Sinaasappelcompote

Erg lekker bij diverse desserts en diverse soorten vlees.
Gang Compote
Keuken Mediterraan
Trefwoord Sinaasappelcompote
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 61 kcal

Ingrediënten

  • 4 Sinaasappels
  • 175 Milliliter Vers geperst sinaasappelsap
  • 4 Kruidnagels
  • 1 Theelepel Citroenrasp
  • 2 Eetlepels Honing
  • 4 Gemberbolletjes op siroop

Instructies

  1. De sinaasappel schillen, en de partjes met een mesje eruit snijden zodat er geen velletjes meer aan de partjes zitten. Snij ieder partjes in twee of drie delen.
  2. De gemberbolletjes fijn hakken.
  3. Sinaasappelsap in en pan doen met de kruidnagels, de citroenrasp, en de honing. Zachtjes aan de kook brengen en laten inkoken tot een siroop.

  4. Een paar minuten laten afkoelen en daarna door een zeef over de stukjes sinaasappel gieten.

  5. De gember erover doen en een minuut of tien laten intrekken.

Welke sinaasappels het beste gebruiken?

Welke soort sinaasappel je voor deze compote gebruikt maakt niet zoveel uit, zolang de vruchten maar veel sap bevatten.

Erg lekker zijn bijvoorbeeld bloedsinaasappels.

Voor het sinaasappelsap kun je vanzelfsprekend het beste perssinaasappels gebruiken.

Waar op letten bij de aankoop?

Sinaasappels moet vooral niet te zacht zijn of uitgedroogd zijn, dat kun je overigens herkennen aan de uitgedroogde huid.

Stevige sinaasappels zijn meestal nog erg vers en niet uitgedroogd, maar de vruchten mogen niet plakken of pikken. Vaak heeft in dezelfde kist dan een rotte sinaasappel gelegen, die er weliswaar uitgehaald is maar wellicht de plakkende sinaasappel heeft aangestoken.

Hoe lang is deze Sinaasappelcompote houdbaar?

Sinaasappelcompote kun je in de koelkast nog een dag of drie bewaren, mits luchtvrij afgesloten.

Buiten de koelkast moet je deze lekkernij dezelfde dag opeten.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.