Ga terug
Afdrukken

Recept Chimichurri

Een heerlijke zachte chutney annex marinade.
Gang Chutney
Keuken Argentijns
Trefwoord Chimichurri
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 205 kcal

Ingrediënten

  • 100 Milliliter Olijfolie
  • 2 Eetlepels Rode Wijnazijn
  • 10 Takjes Verse Tijm
  • 1 Bosje Verse Oregano
  • 1 Bosje Verse Bieslook
  • 1 Bosje Verse Platte Peterselie
  • 1 Spaanse Peper
  • 1 Theelepel Mosterdpoeder
  • 4 Teentje Knoflook
  • 1 Ui
  • Grof Zeezout
  • Vers gemalen Zwarte peper

Instructies

  1. Haal alvast de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze.
  3. Maak de Spaanse peper schoon, verwijder zaad en zaadlijsten, en hak de peper fijn.
  4. Maak de teentjes knoflook schoon en snipper deze.
  5. Doe de Tijm, de Peterselie, de oregano, de bieslook, het mosterdpoeder, Zeezout naar smaak, en zwarte peper naar smaak, in een keukenmachine en maal dit fijn tot een gladde massa. Je kunt zelf bepalen hoe fijn het moet worden.
  6. Doe er nu beetje bij beetje olijfolie bij, terwijl je blijft mengen, totdat er een gladde saus ontstaat.
  7. Nu ui en Spaanse peper erbij, hoewel je de Spaanse peper ook weg kunt laten, en meng het nog een keer goed door elkaar.