In dit recept gebruiken we jonagold appels, een zoetzure appel die je goed kunt gebruiken om lekker sap te maken.
Gang
Drankjes
Keuken
Nederlands
Trefwoord
Appelsap maken
Voorbereidingstijd25minuten
Bereidingstijd45minuten
Totale tijd1uur10minuten
Porties4Personen
calorieën46kcal
Ingrediënten
10Jonagold appels
Instructies
De appels wassen onder koud stromend water.
Klokhuis verwijderen en de appel in vier stukken snijden. Schillen is niet nodig.
Doe een bodem water in een pan en breng dit aan de kook.
Doe de stukken appel voorzichtig in het water, en doe de deksel op de pan.
Laat de appels nu 40 tot 45 minuten koken op een zacht vuur, totdat er een zachte moes is ontstaan.
Haal de pan van het vuur en stamp het geheel helemaal glad. Dit kun je natuurlijk ook doe met een keukenmachine.
Leg een schone theedoek in een vergiet, en plaats de vergiet op een schone pan. Het vergiet moet dus met de onderkant in de pan, en met de rand van het vergiet op de pan geplaatst worden.
Doe nu het appelmengsel in de vergiet, en zeef de appels door de theedoek.Eventueel kun je met een pollepel of houten lepel de appels door de theedoek drukken.
In de pan heb je nu appelsap dat je het beste in een kan kunt doen en minimaal een uur in de koelkast kunt zetten.