Ga terug
Afdrukken

Recept Appelmarmelade

Heerlijk en fruitig, de smaak van de nazomer
Gang Marmelade
Keuken Nederlands
Trefwoord Sinaasappelmarmelade
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 5 Jampotten
calorieën 274 kcal

Ingrediënten

  • 1,2 Kilo Stevige appels
  • Rasp van een citroen
  • Sap van een citroen
  • 750 Milliliter Vers appelsap
  • 1 Kilo geleisuiker
  • 5 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Appels schillen en het klokhuis verwijderen. De appels vervolgens in plakjes of partjes snijden.
  2. Citroen dun raspen en uitpersen.
  3. In een pan citroensap, citroenrasp, appelsap, en de appels aan de kook brengen, en 10 minuten zachtjes laten koken.

  4. De geleisuiker erdoor roeren en nogmaals 10 minuten zachtjes laten koken.

  5. De marmelade in de jampotten gieten tot aan de rand.

  6. Deksel erop draaien en met de deksel naar beneden op een schone theedoek plaatsen.
  7. Gedurende 5 minuten laten afkoelen, dan de jampotten weer omdraaien en nog een uur laten afkoelen.