Afdrukken
Zelf Tomatensap maken
Je hebt eigenlijk slechts twee ingrediënten nodig.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 17 kcal
-
1
Kilo Tomaten
-
Zout en peper
-
Eventueel wodka of jenever
-
Was de tomaten en doe deze in een pan met water, ze moeten net onder water staan.
-
Aan de kook brengen en 8 tot 10 minuten op een zacht vuur laten koken.
-
Afgieten, en in een blender of keukenmachine fijn malen.
-
Eventueel kun je nu nog een keer door een fijne zeef doen, maar dit is strikt niet noodzakelijk.
-
Doe het sap in een pan, en breng het nog een keer aan de kook. Zout en peper naar smaak toevoegen.
-
Je kunt het nu gebruiken. Dan moet je het sap laten afkoelen en in de koelkast bewaren.
-
Je kunt het sap ook in schoongemaakte en gesteriliseerde flessen gieten. Deksel erop draaien en laten afkoelen.