Ga terug
Afdrukken

Recept Perenjam met speculaaskruiden

Het onderstaande recept is voldoende voor 3 kleine jampotjes, van ongeveer 324 milliliter inhoud.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Perenjam met speculaaskruiden
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 19 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 273 kcal

Ingrediënten

  • 1,25 kilo peren
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 1 Theelepel Speculaaskruiden
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Peren schillen, stelen verwijderen, en de klokhuizen verwijderen.
  2. Snij de peren vervolgens in kleine stukjes.
  3. In een grote pan een bodempje water toevoegen, en hierin de stukjes peer doen.

  4. Met een staafmixer fijn malen, geleisuiker en de kruiden toevoegen, en het mengsel aan de kook brengen.
  5. Gedurende 3 tot 4 minuten op een zacht vuur laten koken.
  6. Met een schuimspaan eventueel het schuim eraf halen, en de jam tot aan de rand in de jampotten doen.

  7. Deksel erop draaien, en omgekeerd op een theedoek 10 minuten laten afkoelen.

  8. De jampotten weer met de deksel naar boven draaien, en helemaal laten afkoelen.