Ga terug
Afdrukken

Kumquat marmelade

Het onderstaande recept is voldoende voor een voor één jampot.
Gang Marmelade
Keuken Mediterraan
Trefwoord Kumquat marmelade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Afkoelen 30 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 1 Jampot
calorieën 1250 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Kunquats
  • 2 Eetlepels Honing
  • 1 limoen
  • 250 Gram Geleisuiker
  • 250 Milliliter Water
  • 1 Kaneelstokje
  • 1 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampot

Instructies

  1. De kumquats wassen en halveren. Zoe je pitjes zitten kun je eventueel deze pitjes nog verwijderen.
  2. Je kunt de halve vruchten in plakken snijden, maar als je ze liever half wilt laten kan dat ook.
  3. Doe de kumquats in een pan, voeg de honing toe, en het water.

  4. Breng het mengsel aan de kook, en laat het op een laag vuur ongeveer 30 minuten koken.
  5. Pers de limoen uit.
  6. Voeg de geleisuiker en het limoensap toe, en laat de marmelade nog ongeveer 30 minuten koken. Af en toe doorroeren.
  7. Pan van het vuur nemen, en het kaneelstokje aan de marmelade toevoegen.

  8. Laat de marmelade in de pan ongeveer 30 minuten afkoelen.
  9. Haal het kaneelstokje er weer uit, en schenk de marmelade in de jampot. Doe de deksel er weer op.