Ga terug
Afdrukken

Zelf Rode bietensap maken

Gezond, en lekker fris door het toegevoegde citroensap. Dit recept is voor 4 kleine glaasjes, of 2 grote glazen.
Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Rode bietensap maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 Kleine glaasjes
calorieën 34 kcal

Ingrediënten

  • Halve Nog niet gekookte biet
  • Halve Citroen
  • Halve Groene appel
  • 350 Milliliter water
  • 1 Eetlepel Honing

Instructies

  1. De rode biet schillen en in gelijke stukken snijden.
  2. Doe de stukken in een blender of keukenmachine, en maal de stukken grof.

  3. Schil de citroen en haal zoveel mogelijk witte schil er ook af. Snij de citroen vervolgens in stukjes
  4. De appel hoeft je niet te schillen, maar wel het klokhuis eruit halen en de appel in stukjes snijden.
  5. Doe appel, citroen, en het water bij de rode biet in de blender of in de keukenmachine.

  6. Maal en meng het geheel zo fijn mogelijk.
  7. Hou een zeef boven kom, en giet het bietsensap in het glas. Schenk het vervolgens in glazen.