Ga terug
Afdrukken

Zelf druivensap maken

Heerlijk gezond, van verse druiven, en zonder toegevoegde suikers.
Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Druivensap maken
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Afkoelen 2 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 90 kcal

Ingrediënten

  • 800 Gram Verse rode druiven
  • 1,3 Liter Water

Instructies

  1. Maak de druiven los van de tros en spoel ze onder de kraan af, bijvoorbeeld in een vergiet.
  2. Doe de druiven in een soeppan en giet het water erbij.
  3. Aan de kook brengen op een middelhoog vuur met de deksel op de pan.
  4. Als het kookt vuur verlagen en ongeveer 45 minuten zachtjes laten koken. Wel af en toe doorroeren.

  5. Vuur uitzetten en ongeveer 60 minuten laten afkoelen zonder de deksel op de pan.
  6. Het druivensap door een fijn vergiet gieten in een schaal of andere pan.

  7. Druk vervolgens met een pollepel zoveel mogelijk sap uit de dikkere resten.
  8. Daarna het sap nogmaals door een fijne sap in een schone fles gieten.
  9. Verder laten afkoelen en de fles afsluiten.