Ga terug
Afdrukken

Recept Passievruchtengelei

Het onderstaande recept is voldoende voor één jampot.
Gang Gelei
Keuken Mediterraan
Trefwoord Passievruchtengelei
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 Jampot
calorieën 484 kcal

Ingrediënten

  • 14 Gram Gelatine
  • 300 Gram Passievruchtenpuree
  • 300 Gram Suiker
  • 225 Milliliter Water

Instructies

  1. De vruchtpuree met de suiker en 150 milliliter water in een pan doen.
  2. Op een middelhoog vuur verhitten.
  3. Zodra het begint te koken draai je het vuur uit.
  4. De gelatine in het overgebleven water weken.
  5. Het water verwarmen totdat de gelatine helemaal is opgelost.
  6. Roer vervolgens de gelatine door het mengsel van suiker en passievruchtpuree.
  7. Je kunt de gelei nu eventueel in jampotten doen, luchtdicht afsluiten, en af laten koelen. De jampot moet dan vooraf wel gesteriliseerd worden.