Ga terug
Afdrukken

Zelf vlierbessensap maken

Omdat vlierbessen boordevol vitamine C zitten, is het een gezond drankje.
Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Trefwoord Vlierbessensap maken
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 36 kcal

Ingrediënten

  • 1,5 Kilo Vlierbessen
  • 100 milliliter Water

Instructies

  1. Haal de bessen met een vork van de trossen. Helaas is dit eventjes werk. Als alle bessen van de takjes zijn blijft er ongeveer een kilo over, of iets minder.
  2. Was de bessen onder de kraan in een vergiet.
  3. Doe de bessen met het water in een pan.
  4. Op een laag vuur gedurende ongeveer 20 minuten koken.
  5. Bekleed een zeef met een schone theedoek, en giet de bessen hierin.

  6. Hou de zeef met de doek en de bessen boven een schaal of kom, en laat het sap in de kom lekken.

  7. Met een pollepel kun je de resterende bessen nog uitdrukken, en zo al het sap opvangen.
  8. Het sap kun je nu drinken, of in flessen doen om te bewaren.