Omdat vlierbessen boordevol vitamine C zitten, is het een gezond drankje.
Gang
Drankjes
Keuken
Nederlands
Trefwoord
Vlierbessensap maken
Voorbereidingstijd30minuten
Bereidingstijd20minuten
Totale tijd50minuten
Porties1Portie
calorieën36kcal
Ingrediënten
1,5Kilo Vlierbessen
100milliliterWater
Instructies
Haal de bessen met een vork van de trossen. Helaas is dit eventjes werk. Als alle bessen van de takjes zijn blijft er ongeveer een kilo over, of iets minder.
Was de bessen onder de kraan in een vergiet.
Doe de bessen met het water in een pan.
Op een laag vuur gedurende ongeveer 20 minuten koken.
Bekleed een zeef met een schone theedoek, en giet de bessen hierin.
Hou de zeef met de doek en de bessen boven een schaal of kom, en laat het sap in de kom lekken.
Met een pollepel kun je de resterende bessen nog uitdrukken, en zo al het sap opvangen.
Het sap kun je nu drinken, of in flessen doen om te bewaren.