Recept Jam van duindoornbessen, appel, kaneelpoeder en pittige kruiden
Het onderstaande recept is voldoen voor 1 tot 2 jampotten.
Gang
Jam
Keuken
Nederlands
Trefwoord
Jam van duindoornbessen, appel, kaneelpoeder en pittige kruiden
Voorbereidingstijd20minuten
Bereidingstijd25minuten
Afkoelen1uur
Totale tijd1uur45minuten
Porties2Jampotten
calorieën181kcal
Ingrediënten
500GramDuindoornbessen
500GramAppelsgeschild en in blokjes gesneden
1TheelepelKaneelpoeder
1Theelepelgemalen gember
0,25Theelepelcayennepeper
300GramKristalsuiker
2EetlepelsVers citroensap
2Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten
Instructies
Spoel de duindoornbessen af en verwijder eventuele takjes en bladeren. Doe de bessen in een grote pan en voeg de blokjes appel, kaneelpoeder, gemalen gember en cayennepeper toe.
Voeg suiker en het citroensap toe, en roer alles goed door elkaar.
Zet de pan op een middelhoog vuur en laat het mengsel ongeveer 20 tot 25 minuten zachtjes koken. Roer af en toe zodat het niet aanbrandt.
Als het mengsel dikker begint te worden en de bessen en appels zacht zijn geworden, kun je de jam van het vuur halen.
Laat de jam even afkoelen en giet het vervolgens in gesteriliseerde potten. Zorg ervoor dat je de potten goed afsluit.
De jam is klaar om te gebruiken Je kunt het gebruiken als beleg op brood, toast, crackers of als topping op yoghurt of ijs.