Ga terug
Afdrukken

Recept Jam van duindoornbessen, appel, kaneelpoeder en pittige kruiden

Het onderstaande recept is voldoen voor 1 tot 2 jampotten.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Jam van duindoornbessen, appel, kaneelpoeder en pittige kruiden
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 181 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Duindoornbessen
  • 500 Gram Appels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 Theelepel Kaneelpoeder
  • 1 Theelepel gemalen gember
  • 0,25 Theelepel cayennepeper
  • 300 Gram Kristalsuiker
  • 2 Eetlepels Vers citroensap
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Spoel de duindoornbessen af en verwijder eventuele takjes en bladeren. Doe de bessen in een grote pan en voeg de blokjes appel, kaneelpoeder, gemalen gember en cayennepeper toe.
  2. Voeg suiker en het citroensap toe, en roer alles goed door elkaar.
  3. Zet de pan op een middelhoog vuur en laat het mengsel ongeveer 20 tot 25 minuten zachtjes koken. Roer af en toe zodat het niet aanbrandt.
  4. Als het mengsel dikker begint te worden en de bessen en appels zacht zijn geworden, kun je de jam van het vuur halen.
  5. Laat de jam even afkoelen en giet het vervolgens in gesteriliseerde potten. Zorg ervoor dat je de potten goed afsluit.

  6. De jam is klaar om te gebruiken Je kunt het gebruiken als beleg op brood, toast, crackers of als topping op yoghurt of ijs.