Ga terug
Afdrukken

Recept Aardbeien-rabarberjam

Het onderstaande recept is voldoende voor ongeveer 2 tot 3 jampotten vol jam. Een recept waarmee je de zomer ook in de wintermaanden op je brood kunt smeren. Hieronder vind je een recept voor aardbeien-rabarberjam:
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Aardbeien-rababrberjam
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 175 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Rabarber in stukjes gesneden
  • 500 Gram Aardbeien in stukjes gesneden
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 1 Eetlepel Vers citroensap
  • 2 tot 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Doe de rabarber, de aardbeien en het citroensap in een grote pan en meng het goed door elkaar.
  2. Voeg de geleisuiker toe en roer nogmaals goed door.
  3. Breng het geheel al roerend aan de kook op hoog vuur en laat het vervolgens 4 minuten doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur en schep eventueel het schuim eraf met een lepel.
  5. Doe de jam in de gesteriliseerde potten en sluit de jampotten goed af.

  6. Draai de jampotten om en laat ze afkoelen.