Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Recept rode uienjam
In het volgende recept maken we deze jam met suimer, verderop een receptje zonder suiker.
Gang
Jam
Keuken
Nederlands
Trefwoord
Rode uienjam maken
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
50
minuten
Totale tijd
1
uur
10
minuten
Porties
2
Potjes
calorieën
230
kcal
Ingrediënten
1
Kilo Rode uien
200
Gram
Kristalsuiker
150
Milliliter
Rode wijnazijn
1
Eetlepel
Olijfolie
1
Theelepel
Zout
1/2
Theelepel
Peper
2
Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten
Instructies
Pel de rode uien en snij ze in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de uienringen toe en bak ze gedurende 10 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de suiker, rode wijnazijn, zout en peper toe. Roer goed door.
Laat het geheel 30 tot 40 minuten sudderen op laag vuur tot de jam dik en stroperig is.
Laat de jam afkoelen en bewaar het in schone,
gesteriliseerde jampotten
.