Ga terug
Afdrukken

Recept rode uienjam

In het volgende recept maken we deze jam met suimer, verderop een receptje zonder suiker.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Rode uienjam maken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 2 Potjes
calorieën 230 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Rode uien
  • 200 Gram Kristalsuiker
  • 150 Milliliter Rode wijnazijn
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 Theelepel Zout
  • 1/2 Theelepel Peper
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Pel de rode uien en snij ze in dunne ringen.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de uienringen toe en bak ze gedurende 10 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de suiker, rode wijnazijn, zout en peper toe. Roer goed door.
  5. Laat het geheel 30 tot 40 minuten sudderen op laag vuur tot de jam dik en stroperig is.
  6. Laat de jam afkoelen en bewaar het in schone, gesteriliseerde jampotten.