Maak rustig meer als je niet genoeg hebt aan een paar jampotten vol.
Blancheer de nectarines in 1,5 tot 2 minuten. Oftewel kort koken. Nu kun je makkelijker het velletjes eraf halen want dat smaakt volgens sommige niet lekker in de marmelade.
Je kunt het velletje echter wel laten zitten, in dat geval hoef je de vrucht niet te blancheren.
Halveren en de pit verwijderen. Snij het vruchtvlees vervolgens in dikke plakken.
Leg deze plakken in een pan en voeg suiker en citroensap toe.
Deksel op de pan en twee uur laten rusten.
Dan het mengsel een de kook brengen op een laag vuur, en 20 minuten zachtjes laten koken.
Vuur verhogen en nog eens 20 tot 25 minuten goed door laten koken.
Pan van het vuur halen. Eventueel schuim met een schuimspaan van de marmelade scheppen.
Jampotten vullen en vijf minuten ondersteboven op het aanrecht laten staan. Nu weer goed draaien en ongeveer een uur laten afkoelen.