Ga terug
Afdrukken

Recept Frambozenjam met munt

Deze jam kun je natuurlijk ook met bramen maken in plaats van frambozen.

Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Frambozenjam met munt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 980 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Frambozen
  • 0,5 Citroen
  • 450 Gram Suiker
  • 2 Eetlepels Munt
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De vruchten schoonmaken, goed wassen, en met een vork fijn prakken.

  2. De citroen schoonboenen en de schil raspen. Pers de citroen ook uit.

  3. In een grote pan de frambozen, de rasp, het sap, en de suiker door elkaar mengen. Langzaam aan de kook brengen.

  4. Zodra het kookt de pan van het vuur nemen, en alles nog eens goed door elkaar roeren.

  5. Eventueel schuim met een schuimspaan er vanaf scheppen.

  6. Doe de deksel goed op de pan en laat het een nachtje staan.

  7. De volgende dag de jam weer aan de kook brengen en 10 minuten laten doorkoken, terwijl je de jam af en toe roert.

  8. Hak de blaadjes munt fijn en doe deze door de jam.

  9. Haal de pan van het vuur en schenk de jam in de jampotten.

  10. Doe de deksel op de jampotten en draai deze ondersteboven met de deksel naar beneden. Zo vijf minuten laten staan.

  11. Weer omdraaien en de jam helemaal laten afkoelen.