Ga terug
Afdrukken

Recept Grapefruit-Mandarijnmarmelade

Lekker firssen citrusvruchten.

Gang Marmelade
Keuken Mediterraan
Trefwoord Grapefruit-Mandarijnmarmelade
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 360 kcal

Ingrediënten

  • 1 Grapefruit
  • 30 Mandarijnen
  • 1 Kilo Geleisuiker
  • 4 Eetlepels Whiskey
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De grapefruit en de mandarijnen met heet water afwassen. Ontdoen van buiten schil en de witte binnenschil, deze moet zoveel mogelijk verwijdert worden want de schil smaakt erg bitter.
  2. Snij van beide citrusvruchten het vruchtvlees zonder schil uit de mandarijn en grapefruit. Dit doe je heel makkelijk door met een scherp mesje ieder partje tussen het velletje in te snijden. Vervolgens snij je het vruchtvlees in kleine stukken.
  3. De buitenste schil ontdoe je zoveel mogelijk van delen van de witte binnenste schil. Dan snij je de buitenste schil van de grapefruit en van ongeveer 10 mandarijnen in reepjes.

  4. Het vruchtvlees, de in reepjes gesneden buitenste schil, en het geleisuiker in een pan aan de kook brengen.

  5. 5 Minuten hard laten koken, dan de whiskey erbij gieten.
  6. Nog even roeren en dan de jampotten vullen. Deksel erop schroeven en ondersteboven 5 minuten laten staan. Dan weer goed draaien en geheel laten afkoelen.