Ga terug
Afdrukken

Recept Bramenjam

Een typisch Nederlandse jam.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Bramenjam
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Afkoelen 1 uur
Porties 4 Jampotten
calorieën 250 kcal

Ingrediënten

  • 1000 Gram Bramen
  • Sap van 1 citroen
  • 200 Milliliter Water
  • 4 Steranijs
  • 700 Gram Geleisuiker
  • 4 Zakjes Vanillesuiker
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De bramen goed wassen, ook als heb je deze zelf geplukt.
  2. In een grote pan doen en aan de kook brengen. Citroensap, geleisuiker, en steranijs toevoegen.

  3. 30 Minuten zachtjes laten koken.
  4. De steranijs verwijderen.
  5. Als je de jam fijn wil maken kun je de vruchten nog door een zeef drukken, doe je dat niet krijg je een soort marmelade met stukjes.

  6. Het bramenmengsel weer terug in de pan doen als je dit door een zeef gedrukt hebt, nog een periode van 5 tot 10 minuten zachtjes laten koken.

  7. De jampotten vullen, deksel erop draaien, en ondersteboven laten afkoelen. Dus met de deksel naar beneden.