Ga terug
Afdrukken

Recept Aardbeienjam

Een geliefde jamsoort.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Aardbeienjam zonder suiker
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Wachttijd - Afkoelen 13 uur
Porties 4 Jampotten
calorieën 1935 kcal

Ingrediënten

  • 1 Citroen
  • 1 Kilo Aardbeien
  • 900 Gram Kristalsuiker
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde Jampotten

Instructies

  1. De kroontjes van de aardbeien draaien of snijden, we bedoelen daarmee de bladeren, de harde kern, en eventueel het steeltje.
  2. Goed wassen en grote exemplaren in stukken snijden.
  3. De aardbeien bestrooien met suiker, afdekken, en een nacht in laten staan. Niet in de koelkast!

  4. De volgende dag persen we de citroen uit.
  5. De aardbeien in een pan met een bodempje water aan de kook brengen.

  6. Als het kookt 25 minuten laten koken terwijl je blijft roeren.

  7. 10 Minuten laten afkoelen dan de jampotten vullen. Deksel erop draaien en omgekeerd, dus deksel naar beneden, laten afkoelen.