Ga terug
Afdrukken

Recept Sinaasappelcompote

Erg lekker bij diverse desserts en diverse soorten vlees.
Gang Compote
Keuken Mediterraan
Trefwoord Sinaasappelcompote
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 61 kcal

Ingrediënten

  • 4 Sinaasappels
  • 175 Milliliter Vers geperst sinaasappelsap
  • 4 Kruidnagels
  • 1 Theelepel Citroenrasp
  • 2 Eetlepels Honing
  • 4 Gemberbolletjes op siroop

Instructies

  1. De sinaasappel schillen, en de partjes met een mesje eruit snijden zodat er geen velletjes meer aan de partjes zitten. Snij ieder partjes in twee of drie delen.
  2. De gemberbolletjes fijn hakken.
  3. Sinaasappelsap in en pan doen met de kruidnagels, de citroenrasp, en de honing. Zachtjes aan de kook brengen en laten inkoken tot een siroop.

  4. Een paar minuten laten afkoelen en daarna door een zeef over de stukjes sinaasappel gieten.

  5. De gember erover doen en een minuut of tien laten intrekken.