Ga terug
Afdrukken

Recept Meloen-Sinaasappeljam

Een zomerse smaak.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Meloen-Sinaasappeljam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Afkoelen 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 278 kcal

Ingrediënten

  • 800 Gram Suikermeloen
  • 500 Gram Sinaasappels
  • 1 Limoen
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De meloen in parten snijden en de pitjes er met een lepel uitscheppen. Het vruchtvlees van de schil halen en pureren met een blender of in de keukenmachine.

  2. Het vruchtvlees in een pan doen.

  3. De limoen goed schoonboenen.

  4. Limoen en de sinaasappels boven de pan uitpersen. De schil van de limoen in dunne reepjes snijden en in de pan doen.

  5. Ook de geleisuiker in de pan doen, en het geheel goed doorroeren.

  6. Langzaam aan de kook brengen en gedurende 1 minuut goed laten koken.
  7. Eventueel schuim van de jam scheppen.
  8. De jampotten tot de rand vullen, afsluiten met de deksel, en 10 minuten ondersteboven op de deksel plaatsen.

  9. Daarna weer omdraaien en verder laten afkoelen.