Ga terug
Afdrukken

Recept Aardbeiengelei met peper

Zomerkoninkjes met extra pit.
Gang Gelei
Keuken Nederlands
Trefwoord Aardbeiengelei met peper
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 264 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Aardbeien
  • 1 Eetlepel Balsamico
  • 1 Steranijs
  • 1 Limoen
  • 4 Eetlepels Suiker
  • 0,25 Theelepel Peper
  • 3,5 Gelatineblaadjes
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De aardbeien schoonmaken en in stukken snijden. Doe de aardbei stukjes alvast in een pan.
  2. Steranijs, balsamico, de peper, de suiker, en het sap van de limoen toevoegen.
  3. Aan de kook brengen en vervolgens met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes laten koken.

  4. Steranijs eruit halen.
  5. Met een blender of in de keukenmachine pureren.

  6. De gelatineblaadjes in kookwater laten weken, goed uitknijpen en vervolgens toevoegen aan de gelei.

  7. Roeren totdat de gelatine helemaal is opgelost.
  8. De jampotten tot de rand vullen, deksel erop, en ondersteboven 10 minuten laten staan.

  9. Omdraaien en verder laten afkoelen, bij voorkeur in de koelkast.