Ga terug
Afdrukken

Recept Chilichutney

Minder of meer scherp maken met verschillende soorten pepers.
Gang Chutney
Keuken Mexicaans
Trefwoord Chilichutney
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Weektijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 149 kcal

Ingrediënten

  • 1 Chipotle peper
  • 0,5 New mex red peper
  • 0,5 Kopje Water
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 2 Rode uien
  • 1 Theelepel Komijnpoeder
  • 1 Eetlepel Tomatenpuree
  • 10 Cherry tomaten
  • 1 Eetlepel Whisky
  • 1,5 Eetlepel Limoensap
  • 2 Eetlepels Ahornsiroop
  • 1 Eetlepel Rode wijnazijn

Instructies

  1. De uien schoonmaken en snipperen.
  2. De gedroogde peper in een kom leggen.
  3. Water koken en daarvan een half kopje in de kom gieten. Laat 15 minuten trekken.

  4. Olie verhitten in een koekenpan en hierin de komijnpoeder fruiten gedurende 2 minuten, dan de uien toevoegen, roeren, en glazig bakken.

  5. Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten mee laten bakken.
  6. Snij de pepers klein, water niet weggooien. Je kunt zelf bepalen of je de pitjes weg wilt halen of niet.
  7. Peper aan het mengsel in de koekenpan toevoegen, het over gebleven kookvocht, de whiskey, het limoensap, en de agave. 2 Minuten laten doorkoken.

  8. Ondertussen de Cherry tomaten halveren en aan het mengsel toevoegen.
  9. Nu mengen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken tot de chutney stroperig begint te worden. Dan de rode wijnazijn toevoegen en nog twee minuten laten doorkoken.