Ga terug
Afdrukken

Recept Watermeloenjam

Lekker frisse zomerjam op brood of pannenkoek.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Watermeloenjam
Voorbereidingstijd 12 uur 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Afkoeltijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 150 kcal

Ingrediënten

  • 1250 Gram Schoon gemaakte watermeloen dus zonder schil en zonder pitjes
  • 3 Eetlepels Kristalsuiker
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 4 Eetlepels Citroensap
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De watermeloen van schil en pitten ontdoen, en van het vruchtvlees 1250 gram afwegen. Het vruchtvlees in blokjes snijden.
  2. In een vergiet doen en de Kristalsuiker erover strooien. Het vergiet in een grote schaal doen en afdekken. Dit plaats je zo in de koelkast zodat het rustig een nacht kan trekken.

  3. De volgende dag de helfst van het vruchtvlees in een blender pureren. De andere helft pureren we niet zodat de jam geen gelei wordt.

  4. Het gepureerde gedeelte van de watermeloen in een pan doen, en citroensap, sinaasappelsap, en de geleisuiker toevoegen.

  5. Aan de kook brengen en ongeveer een minuut laten koken.

  6. Dan de overgebleven stukjes meloen toevoegen, en ook een minuut laten koken.

  7. De jam in de jampotten gieten tot aan de bovenkant van de pot, deksel erop draaien en vijf minuten ondersteboven latens staan. Dan weer goed draaien en verder laten afkoelen.