Ga terug
Afdrukken

Recept Appel-gemberjam zonder suiker

Ook lekker op taart en in desserts.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Appel-gemberjam zonder suiker
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 155 kcal

Ingrediënten

  • 100 Gram Verse gemberwortel
  • 1 Kilo Appels
  • 1 Eetlepel Citroensap
  • Poedervormig of vloeibaar geleermiddel naar keuze voor de hoeveelheid kijk je op de verpakking
  • 15 Milliliter Vloeibaar zoetstof of 5 eetlepels poedervormige zoetstof
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De gemberwortel schillen en fijn snijden.
  2. De gember in ongeveer 20 minuten gaar koken in 200 milliliter water.
  3. De appels schillen en het klokhuis verwijderen. Snij de appels vervolgens in kleinere stukjes of raspen.
  4. De appel bij de gember doen en aan de kook brengen.
  5. Ook het citroensap toevoegen.
  6. Het geleermiddel al roerende toevoegen en een minuutje mee laten koken.
  7. Pan van het vuur halen en de zoetstof erdoor roeren.

  8. In de jampotten vullen tot boven aan de rand.

  9. Deksel op de potten draaien en 5 minuten met de deksel naar beneden op het aanrecht plaatsen.

  10. Daarna de potten omdraaien en een uur laten afkoelen.