Ga terug
Afdrukken

Recept Rode bessenjam met minder suiker

De pure smaak van rode bessen.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Rode bessenjam met minder suiker
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 225 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Rode bessen
  • 100 Gram Rietsuiker
  • 25 Gram Vanillesuiker
  • 1 Kaneelstokje
  • 1 Zakje Geleipoeder
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Als je verse aalbessen gebruikt moet je de bessen van de steeltjes halen. Goed wassen en even laten uitlekken.Je kunt eventueel ook bessen uit de vriezer gebruiken.
  2. De bessen in een grote pan doen en de rietsuiker, de vanillesuiker, en het kaneelstokje toevoegen.

  3. Aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot dat de bassen openbarsten. Het kaneelstokje eruit halen.
  4. Eventueel kun je het mengsel pureren, maar het hoeft niet.
  5. Al roerende de geleipoeder door de jam mengen en nog even een minuut laten koken.

  6. Vul de jampotten en doe de deksel erop. Omdraaien en vijf minuten met de deksel naar beneden laten afkoelen. Dan weer omdraaien en nog een uur laten afkoelen.