Ga terug
Afdrukken

Recept Pittige rode uienmarmelade

Heerlijk, toast roosteren en deze marmelade er op smeren.
Gang Marmelade
Keuken Nederlands
Trefwoord Pittige rode uienmarmelade
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 140 kcal

Ingrediënten

  • 2 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 Kilo Rode uien
  • 600 Gram Rietsuiker
  • 1 Theeklepel Kaneelpoeder
  • 1 Theelepel Gemalen komijn
  • 0,5 Theelepel Chilipoeder
  • 1 Theelepel Cacaopoeder
  • 300 Milliliter Rode wijn
  • 1 Blikje Tomatenblokjes 400 gram
  • Peper naar smaak
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De rode uien schoon maken en in halve ringen snijden.
  2. In een koekenpan de olie verhitten en hierin gedurende 5 minuten de rode ui fruiten.

  3. kaneelpoeder, komijn, cacaopoeder, en chilipoeder toevoegen, en een minuut mee bakken.
  4. De wijn erbij schenken en de tomatenblokjes erbij doen.

  5. De rietsuiker toevoegen, roeren, en het mengsel aan de kok brengen.
  6. Het vuur verlagen en de marmelade een uur zachtjes laten koken. Wel af en toe roeren.
  7. Na een uur is veel vocht verdampt. Nu nog op smaak brengen met het citroensap en eventueel met zout en peper.
  8. De jampotten tot de rand vullen, de deksel erop draaien, en met de deksel naar beneden 5 minuten op het aanrecht laten staan.

  9. Dan de potten weer omdraaien en verder laten afkoelen.