Ga terug
Afdrukken

Recept Uien, port en tijmjam

Lekker bij de maaltijd en lekker op brood.
Gang Jam
Keuken Mediterraan
Trefwoord Uien, port en tijmjam
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 257 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Uien
  • 4 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Theelepel Zout
  • 2 Theelepels Fijngehakte verse tijm
  • 110 Gram Bruine Basterdsuiker
  • 3 Eetlepels Balsamicoazijn
  • 3 Eetlepels Witte wijnazijn
  • 2 Eetlepels Port
  • 2 Eetlepels Aardbeienjam
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De uien schoonmaken en snipperen.
  2. Olijfolie in een grote pan verhitten.
  3. Zout en tijm toevoegen.
  4. Laat alles op een zacht vuur gedurende 40 minuten bakken.
  5. Voeg de overige ingrediënten toe, en breng het opnieuw aan de kook.
  6. Als je een gladde jam wilt kun je de jam nu met een blender pureren.

  7. Nog 10 minuten laten koken, zodat de jam wat indikt.
  8. De jampotten vullen tot aan de rand en de deksel erop draaien.

  9. Jampotten omdraaien en vijf minuten op de deksel laten staan.

  10. Weer goed draaien en ongeveer een uur laten afkoelen.