Ga terug
Afdrukken

Recept Tomaten-chilli chutney

Vooral met rijpe tomaten is deze chutney erg lekker.
Gang Chutney
Keuken Mediterraan
Trefwoord Tomaten-chilli chutney
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 125 kcal

Ingrediënten

  • 2 Tomaten
  • 1 Ui
  • 2 Kruidnagels
  • 0,5 Theelepel Kaneelpoeder
  • 1 Theelepel Korianderzaad
  • 1 Eetlepel Arachideolie
  • 1 Theelepel Zout
  • 1 Eetlepel Honing
  • 1 Eetlepel Geraspte verse gemberwortel
  • 1 Teentje Knoflook
  • 100 Milliliter Balsamicoazijn
  • 1 Chilipeper

Instructies

  1. In een koekenpan zonder boter of olie het korianderzaad roosteren.

  2. Maak de chilipeper schoon.
  3. Doe het geroosterde korianderzaad, de kruidnagels, het kaneelpoeder, en de schoon gemaakte chilipeper in een blender of keukenmachine. Maal het fijn en mix het door elkaar.

  4. Was de tomaten en snij deze in stukken.
  5. Ui en knoflook schoonmaken en grof hakken.

  6. Doe tomaat, ui, en knoflook bij het mengsel in blender of keukenmachine en maal het fijn.
  7. Doe wat olie in een pan en verhit de olie.

  8. Doe het zojuist gemaakt mengsel erbij en fruit dit een minuutje.

  9. Voeg balsamicoazijn en zout toe.
  10. Zodra het kookt voeg je de gember en de honing toe.
  11. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken, maar roer het wel regelmatig om.