Ga terug
Afdrukken

Recept Zoetzure aardbeien-kiwi-jam

Deze jam is een keer wat anders dan de vaak in en in zoete jamsoorten.
Gang Jam
Keuken Amerikaans
Trefwoord Zoetzure aardbeien-kiwi-jam
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Afkoelen 1 uur 10 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 940 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Aardbeien
  • 6 Kiwi's
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 2 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 3 Uien
  • 100 Milliliter Witte wijnazijn
  • 1 Citroen
  • Snufje chilipeper
  • Snufje zout
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De Kiwi's schillen en in stukken snijden.
  2. De aardbeien schoonmaken en de kroontjes verwijderen.
  3. Doe kiwi en aardbeien samen me de geleisuiker in een schaal. Doe de deksel erop en laat het een nacht staan.

  4. Uien schoonmaken en in stukjes snijden.
  5. In een grote pan de olie verhitten en hierin de uien fruiten.

  6. Doe het mengsel van aardbeien en kiwi erbij.
  7. De citroen schoonboenen en de schil raspen. De rasp doe je ook in de pan.

  8. Pers de citroen uit en doe het sap in de pan. Voeg ook de azijn toe.

  9. Breng het mengsel aan de kook, en laat het op een zacht vuur gedurende 45 minuten koken.
  10. Op smaak brengen met chilipeper en zout.
  11. Laat na het koken de jam 10 minuten afkoelen, en schenk het daarna in de jampotten.

  12. Tot de rand vullen, deksel erop en dichtdraaien.
  13. Dan op de deksel, dus de jampot met de deksel naar beneden op een theedoek plaatsen, helemaal af laten koelen.