Ga terug
Afdrukken

Recept Pompoenmarmelade

Dit recept is voldoende voor 4 jampotten vol heerlijke marmelade.

Gang Marmelade
Keuken Nederlands
Trefwoord Pompoenmarmelade
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 28 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 48 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 245 kcal

Ingrediënten

  • 750 Gram Hokkaido pompoen
  • 2 Citroenen
  • 1 Sinaasappel
  • 30 Gram Gember
  • 1 Vanillestokje
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 500 Milliliter Sinaasappelsap
  • Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Pompoen schoonmaken, zaad verwijderen, en in blokjes snijden. Bij deze pompoensoort kun je de schil gewoon eten.

    Sinaasappel en citroenen schoon boenen en raspen.

    Uit de citroenen al het sap persen.

    De sinaasappel schillen en de partjes vruchtvlees eruit snijden zonder het velletje.

    Gember schillen en raspen.

    Het vanillestokje doormidden snijden en met de punt van een mes her merg eruit halen.

  2. De pompoenblokjes, het sinaasappelsap, rasp van sinaasappel, rasp van citroenen, citroensap, gember, en merg van vanille in een grote pan doen.

  3. Aan de kook brengen en met de deksel op de pan op een middel vuur 25 minuten laten koken. Als het te droog wordt geit je wat extra sinaasappelsap bij.

  4. Als de pompoen niet fijn gekookt is de pompoen eruit zeven en pureren, daarna weer bij de marmelade doen.

  5. Geleisuiker toevoegen, vuur verhogen en al roerende aan de kook brengen. 3 minuten goed laten koken. Nu het bordje uit de koelkast halen en er een theelepel marmelade op leggen. Twee minuten laten staan. Wordt de marmelade hard, dan vuur uitdoen, anders nog een paar minuten laten koken.

  6. Vul de jampotten, doe de deksel erop, en plaats de jampotten ondersteboven. 5 Minuten laten staan, daarna omdraaien en laten afkoelen.