Ga terug
Afdrukken

Recept Perzikjam met mango

Twee smaken in één broodbeleg.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Perzikjam met mango
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 39 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 326 kcal

Ingrediënten

  • 1 Rijpe Mango
  • 1 Kilo Perziken
  • 1 Kilo Geleisuiker
  • 50 Milliliter Citroensap
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De perziken ontvellen en de pitten verwijderen. Vervolgens de perziken in kleine stukjes snijden.
  2. De mango schillen, en in stukjes snijden.
  3. Het fruit in een pan doen en al roerende aan de kok brengen. Op een zacht vuur 10 minuten laten koken.

  4. De geleisuiker toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
  5. Gedurende 4 minuten laten koken, maar wel regelmatig roeren.
  6. Van het vuur halen en de jampotten met de jam tot aan de rand vullen.

  7. Deksel erop draaien, en 5 minuten ondersteboven laten afkoelen.

  8. Dan de jampotten weer rechtop draaien, en met de deksel naar boven nog een uur laten afkoelen.