Ga terug
Afdrukken

Recept Rabarber-aardbeien marmalade

Nog lekkerder als aardbeienjam of rabarber.
Gang Marmelade
Keuken Nederlands
Trefwoord Rabarber-aardbeien marmalade
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 255 kcal

Ingrediënten

  • 3 Kopjes suiker
  • 1 Kopje Water
  • 1 Vanillestokje
  • 1 Kilo Aardbeien
  • 5 Stengels Rabarber

Instructies

  1. De suiker met het water in een koekenpan doen, en daarin de suikert karameliseren.

  2. Rabarber schoonmaken en in stukjes snijden, en doe de stukjes bij de gekarameliseerde suiker.
  3. Het vanillestokjes in de lengte doormidden snijden en het merg eruit schrapen. Beide doen we bij de rabarber

  4. Kook het mengsel op een zacht vuur gedurende 10 minuten
  5. De aardbeien schoonmaken en in stukjes snijden.
  6. De aardbeien bij de rabarber doen en 5 minuten mee laten koken.
  7. Het vanillestokje uit de marmelade halen, en de marmelade in een schaal of weckpot doen.

  8. Af laten koelen tot op kamertemperatuur.