Ga terug
Afdrukken

Recept Sinaasappeljam zonder suiker

Net zo lekker als de jam met suiker.
Gang Jam
Keuken Mediterraan
Trefwoord Sinaasappeljam zonder suiker
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 246 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo gepelde sinaasappels
  • Sap van drie extra sinaasappels
  • De geraspte schil van 2 Sinaasappels
  • 6 Gram Gelatine
  • 4 Gram Agar agar
  • 150 Gram Agavesirooop
  • Snufje kerriekruiden.
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De gepelde sinaasappels in stukken snijden en in een grote pan doen.

  2. De rasp van de 2 sinaasappels in stukjes snijden en erbij doen, en ook het sinaasappelsap toevoegen.
  3. Kruiden met een snufje kerrie, en al roerende aan de kook brengen.

  4. Gedurende 20 tot 30 minuten laten koken op een zacht vuur, totdat de sinaasappel uit elkaar vallen.
  5. De agar-agar toevoegen en door de jam roeren, vervolgens de agavesiroop erdoor roeren.
  6. Week de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Haal de pan van het vuur, en voeg de gelatine toe, die je eerst hebt uitgeknepen.

  8. Blijven roeren totdat de gelatine is opgelost.
  9. De jam in jampotten vullen, tot aan de rand. Deksel erop doen, en ondersteboven op de deksel zetten.

  10. Na 5 minuten de jampotten weer goed draaien en verder laten afkoelen.